Nieuwsbrief (Mei 2019)

Het is weer volop lente, een heerlijk seizoen om foto’s te maken van de natuur. De bloemen, jonge dieren, zonsopkomst en zonsondergang.. Heerlijk!! Het is ook alweer een tijdje geleden dat we een fotowandeling gedaan hebben.. De laatste was met het Amsterdam Light Festival. Ditmaal gaan we op 21 juni (de langste dag), een midzomer fotowandeling doen in de Amsterdamse waterleiding duinen. Omdat het lekker lang licht is op die dag, beginnen we met de fotowandeling om 20:00 uur, en eindigen we om 22:00 uur (hoeven we een keertje niet vroeg uit bed). Deelname aan de fotowandeling is gratis, en aanmelden kan via de link hieronder. Hopelijk zie ik jullie dan!!

Workshops en cursussen


Fototip

Maak portretfoto’s tegen de zon in!! Ik zie maar al te vaak fotografen (ook professionele fotografen), de grootste moeite hebben met het maken van portretfoto’s bij hard zonlicht. Zelf vind ik hard zonlicht juist heerlijk om foto’s te maken. Een belangrijk tip hierbij is, dat je dan foto’s maakt van je model, tegen de zon in. Je krijgt dan dat de haren mooi oplichten en je model hoeft niet zo met zijn/haar ogen te knijpen.

Om deze techniek echt goed toe te passen, zul je wel je belichtingscompensatie goed moeten leren beheersen. 🙂

Als je het leuk vind om je foto’s te delen met anderen, dan is het wellicht een idee om lid te worden van de  GevoelsFotografie Facebook groep.

Aanmelden voor de nieuwsbrief!!