Nieuwsbrief (december 2016)

 

Het is alweer even geleden sinds de laatste nieuwsbrief (augustus). Op de één of andere manier kwam het er steeds niet van om weer een nieuwe nieuwsbrief te schrijven. Daardoor zijn de vaste fotowandelingen er ook een beetje bij in geschoten. Om de draad weer op de pakken, heb ik volgende week vrijdag avond (6 januari)  weer een leuke fotowandeling in de planning staan. We gaan dan lekker een avondje foto’s maken en wat drinken in Delft. Jullie zijn allemaal welkom en deelname is zoals gebruikelijk gratis.

Voor de komende periode heb ik wat workshops op de planning staan die ideaal zijn om met het wat frissere weer binnen te doen, zoals de workshop “creatief met fruit”.

Ik hoop jullie het komende jaar weer eens tegen te komen met een workshop, cursus, fotowandeling of fotografie opdracht.

Verder wens ik jullie een fijne jaarwisseling en een gezond  2017 met veel mooie foto’s!!

Nieuwe workshops en cursussen
Voor de komende periode staan er weer een paar leuke workshops, een fotowandeling, basiscursussen en een gevorderden cursus in de planning.


Fototip:

Met een telelens heb je veel eerder last van bewogen foto’s dan met bijvoorbeeld een groothoeklens. Dit komt omdat door de telelens ook de trillingen van je hand uitvergroot worden (net zoals bij een verrekijker).

Om te voorkomen dat je bij het gebruik van een telelens, een bewogen foto krijgt, kan je hetvolgende doen:

  • Gebruik een korte sluitertijd. Probeer je sluitertijd altijd korter te houden dan 1/branpuntsafstand. Dus bij een 300mm lens, heb je dus een sluitertijd nodig die korter is dan 1/300.
  • Hou de lens zover mogelijk aan de voorkant, vast (zie foto).

Mocht het dan nog steeds niet lukken, dan kan je altijd overwegen om een monopod of een statief te gebruiken.

 

Als je het leuk vind om je foto’s te delen met anderen, dan is het wellicht een idee om lid te worden van de  GevoelsFotografie Facebook groep.