Nieuwsbrief (september 2015)

D86A4529

Voor de meesten van jullie is de zomervakantie alweer voorbij. Als jullie mooie foto’s gemaakt hebben op vakantie, dan zijn jullie welkom om deze te delen in de Facebook groep van GevoelsFotografie.

Ondanks de vakantie, is het voor mij de afgelopen periode is een behoorlijk drukke periode geweest. Twee basiscursussen per week, privé workshops en een paar foto opdrachten. Er is nu eindelijk weer even tijd om een nieuwsbrief te schrijven.

Op de Facebook groep voor GevoelsFotografie, heb ik gevraagd of jullie leuke ideeën hadden voor nieuwe workshops. Hieruit kwam vooral de wens naar voren voor een workshop over high- en low key fotografie. Mochten jullie nog meer leuke ideeën hebben voor workshops, dan mag je me altijd een mailtje sturen met je idee.

We hebben ook de zomer fotowandeling in Hoek van Holland gehad. Tijdens deze wandeling leek het wel herfst. Na een korte wandeling werd het iets te nat en zijn we met een aantal deelnemers nog een warme kop chocomelk gaan drinken in een kroeg. Gelukkig was het wel gezellig en de paar foto’s die we hebben kunnen nemen, waren nog best de moeite.

Nieuwe workshops en cursussen
Voor de komende periode staan er weer een paar leuke workshops, een fotowandeling, basiscursussen en een gevorderden cursus in de planning. Helaas zitten de basiscursussen en gevorderden cursus al vol voordat ik deze nieuwsbrief heb kunnen schrijven. Daarom in deze nieuwsbrief alvast de planning voor de cursussen van volgend jaar.

De workshops voor de komende periode zijn:

Fototip:
Fotografie blijft leuk als je jezelf blijft ontwikkelen. Een goede manier om jezelf te ontwikkelen, is door jezelf leuke opdrachten te geven. Wat je ook kunt doen is een lijstje maken met opdrachten voor jezelf en er dan af en toe eentje kiezen die je gaat uitvoeren.

Voorbeelden van dergelijke opdrachten zijn:

  • 10 foto’s met de cijfers 1 t/m 10 als onderwerp
  • reflecties fotograferen
  • 52 weken lang, iedere week een foto maken die je deelt op Facebook of Flickr
  • 365 dagen project, iedere dag een jaar lang een foto maken
  • een dag lang foto’s met een bepaalde kleur als onderwerp
  • alleen maar mensen fotograferen
  • helemaal geen mensen fotograferen
  • straat fotografie (ga undercover en fotografeer mensen op straat)
  • tegen de zon in fotograferen

Wellicht hebben jullie ook leuke ideeën… Deel ze dan in de Facebook groep.

21415504091_9c21c2f43a_z