Nieuwsbrief (December 2017)


Hierbij alweer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Afgelopen jaar is erg snel gegaan. Het loopt erg goed met de cursussen en workshops, en voor wat betreft fotografie opdrachten heb ik ook niet te klagen.

Het is inmiddels alweer koud aan het worden buiten, maar de laatste fotowandeling was toch echt de zomerfotowandeling in Hoek van Holland. Het was weer een erg gezellige wandeling met een prachtige zonsondergang (zie foto boven). Uiteindelijk waren we met ongeveer 15 personen.

Ook voor de winter heb ik weer een fotowandeling in de planning..  Precies op 21 december, de kortste dag van het jaar.

Voor de komende periode staan er weer een aantal nieuwe workshops en cursussen gepland. Ze staan al een weekje op de website en beginnen daardoor al vol te lopen voordat de nieuwsbrief zelfs al verstuurd is. Dus mocht je je aan willen melden voor een cursus of workshop… wees er snel bij.

Nieuwe workshops en cursussen
Voor de komende periode staan er weer een paar leuke workshops, een fotowandeling, basiscursussen en een gevorderden cursus in de planning.


Fototip:

Heb je ook wel eens gehad dat je op pad gaat om foto’s te maken en eenmaal aangekomen, kom je er achter dat je je accu of geheugenkaart vergeten bent.? Deze tip gaat je helpen om deze en andere opstart problemen te voorkomen.

Altijd als ik de deur uit ga, maak ik even een foto met m’n camera. Deze foto bekijk ik dan even op de achterkant van de camera. Als dit niet lukt, dan zit waarschijnlijk de batterij niet in m’n camera of ben ik de geheugenkaart vergeten. Ook check ik dan gelijk even hetvolgende:

  • foto maken (lukt dit niet.. check batterij en geheugenkaart)
  • de kleuren (staat de witbalans niet raar ingesteld, anders even op AWB)
  • belichtingscompensatie (staat deze op 0)
  • ISO (staat deze niet heel erg hoog?)

Als je het leuk vind om je foto’s te delen met anderen, dan is het wellicht een idee om lid te worden van de  GevoelsFotografie Facebook groep.