Nieuwsbrief (Oktober 2020)

Het is alweer een jaar geleden dat ik een nieuwsbrief verstuurd heb. De afgelopen periode hebben de cursussen en workshops nagenoeg stil gelegen. Het wordt nu toch tijd om weer het één en ander te gaan organiseren. Nog geen cursussen, omdat die binnen gegeven worden, maar wat workshops die we buiten kunnen doen, in kleine groepjes. Ik hoop jullie snel weer eens te zien!!

Workshop paddestoelen fotograferen (18-10-2020)

Volgende week zondag (18-10) organiseer ik een workshop paddestoelen fotograferen. Deze workshop wordt gegeven op landgoed de Horsten (in Wassenaar), van 9:15 uur tot 11:30 uur. Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop, is 6 personen. De kosten zijn 35 euro per persoon. Mocht er heel veel animo voor zijn, dan doen we het ook op de zaterdag ervoor (17-10). Bij slecht weer gaat het niet door.

Je kunt me een email sturen om je aan te melden voor de workshop. Laat daarin ook even weten of je eventueel ook op zaterdag kunt. Het mailadres is: sander@gevoelsfotografie.nl

Workshop avondfotografie (22-10-2020)

Op donderdag 22 oktober, organiseer ik een workshop avondfotografie in Rotterdam op de Kop van Zuid. Deze workshop start om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur. Het maximum aantal deelnemers is 6 personen en de kosten zijn 35 euro per persoon. Voor deze workshop, heb je een statief nodig. Deze kun je eventueel ook van mij lenen.

Je kunt me een email sturen om je aan te melden voor de workshop. Laat daarin ook even weten of je een statief wilt lenen. Het mailadres is: sander@gevoelsfotografie.nl

Fototip

Veel moderne camera’s hebben tegenwoordig een live view functie. Dit is de functie waarbij je de spiegel omhoog klapt en via het scherm kunt scherpstellen en kunt zien wat je fotografeert. Systeemcamera’s fotograferen per definitie met de live view functie, omdat deze geen spiegel hebben.

In de live view functie kun je bij veel camera’s gebruik maken van handige functies zoals bijvoorbeeld gezichtsdetectie, waarbij het kinderlijk eenvoudig wordt om scherp te stellen op iemands ogen. Ook kun je vaak in deze stand, makkelijker een object volgen. Zeker wanneer je gebruik maakt van continu autofocus (AF-C of voor Canon AI Servo). Het is zeker de moeite waard om eens uit te zoeken wat je allemaal kunt in de live view en om te onderzoeken hoe je hier creatief mee kunt zijn.

Het nadeel van de live view stand, is dat je camera aanzienlijk meer stroom gebruikt. Dus zet hem ook weer snel uit als je hem niet meer nodig hebt.